Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η γιορτή του Αγίου Δονάτου την Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου στο χωριό Βαγγαλάτι της Επαρχίας Λιβαδειάς στην Βόρειο Ήπειρο. Η μέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη λειτουργία στον νεόκτιστο Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου και μια ώρα περίπου μετά το πέρας της λειτουργίας όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει η γιορτή στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Έπαρχο Λιβαδειάς κ. Ηρώδης Νταλιάνης και το Επαρχιακό Συμβούλιο να τιμούν τον εκλιπών Παύλο Καρκασίνα για τον ανθρωπισμό, την ανιδιοτέλειά του και την εν γένει προσφορά στην Επαρχία Λιβαδειάς. Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και αρχές, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τον συνάνθρωπο αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς.   
Επίσης ο Έπαρχος Λιβαδειάς κ. Ηρώδης Νταλιάνης και το Επαρχιακό Συμβούλιο τίμησαν τον κ. Οδυσσέα Μπάρη για την πολυετή προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Επαρχίας Λιβαδειάς καθώς και για την συμβολή του στην προβολή της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς της στην Κορινθία.
Ο Έπαρχος Λιβαδειάς επιπλέον και το Επαρχιακό Συμβούλιο τίμησαν τον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Ν. Κορινθίας  ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ’ για την καθοριστική συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα στην Επαρχία Λιβαδειάς, καθώς και για την προβολή της Ιστορίας και της Μουσικοχορευτικής κληρονομιάς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας στην Κορινθία.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Έπαρχος Λιβαδειάς κ. Ηρώδης Νταλιάνης, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού συμβουλίου Ζήσος Νάσσιος, ο εκπρόσωπος της Ομόνοιας παρ. Αγίων Σαράντα κ. Λάμπης Παντέχης, ο Ηλίας Αλεξ. Καλαντζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ν. Κορινθίας  ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ’ κ. Ηλίας Καλαντζής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγαλιωτών Αθήνας  ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ κ. Δημήτρης Ρίζος.
Ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Κορινθίας ‘Ο Άγιος Δονάτος’ συμμετείχε με το παιδικό χορευτικό το οποίο συγκίνησε με τους παραδοσιακούς χορούς και κέρδισε επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν να βγει εις πέρας αυτή η εκδήλωση και πρωτίστως στην κοινότητα Βαγγαλατίου και στην Επαρχία Λιβαδειάς!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου