Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στον ΟΓΑ τρελάθηκαν…

Στο ΜΕΓΚΑ βγήκε σήμερα ο διοικητής του ΟΓΑ Παναγιώτης Πέτρουλας για να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τα γεροντάκια της Βορείου Ηπείρου που για πολλά χρόνια έπαιρναν τη σύνταξη που το ελληνικό κράτος έδινε στους ανασφάλιστους ομογενείς υπερήλικες. Ο Πέτρουλας (όνομα και πράγμα) είπε πως   «Συνεργαζόμαστε με τις τράπεζες για να πάρουμε όλα τα ονόματα όσων έπαιρναν συντάξεις που δεν τις δικαιούνταν. Θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα», μάλιστα θα ελεχθούν οι λογαριασμοί και για τους συνδικαιούχους που θα κληθούν να επιστρέψουν τα λεφτά.
Είχαμε γράψει παλιότερα πως η κίνηση αυτή του ελληνικού κράτους  ήταν αφενός ό,τι καλύτερο και πατριωτικό απέναντι στον πολυβασανισμένο Β.Ελληνισμό.
Και αφετέρου καθόλα νόμιμο καθώς ο κάθε ομογενής βορειοηπειρώτης υπερήλικας  πληρούσε όλες τις απαιτήσεις του νόμου. Και γι αυτό άλλωστε τα αρμόδια όργανα του ΟΓΑ έχουν δώσει χιλιάδες συντάξεις από το 1998 και στη συνέχεια  (ίσως και πρωτύτερα):  διαμονή στην Ελλάδα (και για να μην ξεχνάμε) με την κατοχή ΕΔΤΟ, ΑΦΜ. ΑΜΚΑ κλπ, κλπ.
Και να μην είναι νομικός ή δικηγόρος κανείς, είναι φανερό πως αυτό που θέλει να κάνει ο ΟΓΑ απέναντι στην κατηγορία αυτή των ανασφάλιστων υπερήλικων είναι παράνομο και καταχρηστικό. Θεωρούμε πως όχι μόνο η πολιτική ηγεσία της ΕΕΜ, αλλά και οι διάφοροι σύλλογοι στην Ελλάδα οφείλουν να αντιδράσουν έντονα και αποφασιστικά, αλλά και με ένδικα μέσα κατά των παράνομων αυτών αποφάσεων του ΟΓΑ. Οι Βορειοηπειρώτες υπερήλικες και έλληνες είναι και νόμιμα πήραν όσα πήρανε. Εάν ο ΟΓΑ εδωσε και σε άλλους, ας πάει να τα βρει..
«Συνεργαζόμαστε με τις τράπεζες για να πάρουμε όλα τα ονόματα όσων έπαιρναν συντάξεις που δεν τις δικαιούνταν. Θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα» είπε ο κ. Πέτρουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου